Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.08.2012.

12:08

Prosinečki: Ne mogu više...

Robert Prosinečki više nije trener Crvene zvezde, odluku je saopštio u ponedeljak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Govorim iz srca, ovo je moj klub i žao mi je što više nisam trener. Sporazumno smo raskinuli ugovor, ne znam šta da kažem," bilo je prvo što je rekao Prosinečki u emotivnom obraćanju novinarima na Marakani.

"Odluka je bila moja, ne mogu više, ne osećam da mogu da nastavim. Pošteno sam radio, koliko sam mogao, dao sam sve od sebe. Osećam da više ne mogu da vodim klub, zbog pritisaka, zbog svega... Ovo je i dalje moj klub, uvek ću biti uz njega. Ovo je definitivno najteža odluka koju sam doneo u životu", dodao je Prosinečki kroz suze.

Iako je odluka hrvatskog stručnjaka došla iznenada, on ističe da nije doneta preko noći, već da je o odlasku razmišljao dva meseca, od početka priprema.

"Imao sam podršku, Delija, svih. Hteo sam da Zvezda što bolje igra, da bude najbolja. Žao mi je. Odluka nije došla posle utakmice, dva meseca sam razmišljao o tome", rekao je Prosinečki, "Ova ekipa ima budućnost. Meni je žao igrača jer ih čeka Bordo, znam da im treba vreme da naprave rezultat, ali će ga biti sigurno. Ekipa to zaslužuje i mislim da će Zvezda imati šansu, da Bordou neće biti lako."

Na pitanje da li se oseća iskorišćenim, Prosinečki je rekao:

Ne osećam da sam iskorišćen. Na kraju krajeva, ja sam ovde bio godinu i po dana i ja sam izvukao nešto od ovoga. Ne mogu da budem iskorišćen u Crvenoj zvezdi, zato što je ovo moj klub, u kojem sam kao igrač napravio veliku karijeru i za ovo vreme sam imao odličan odnos sa svima. Jednostavno, to je tako, kada jednom odlučiš, nema nazad. Možda je moglo da se ide nazad, ali to je odluka koja je moja, lična. Čak sam i prespavao i puno sam razgovarao i sa familijom, ne osećam se da mogu da vodim dalje Crvenu zvezdu“.

On je rekao da će, ako bude bilo strpljenja, ova ekipa donositi dobre rezultate.

"Ne mogu reći da nisam grešio. Snosim svu odgovornost za to, ali mislim da smo napravili odličnu ekipu. Stvorili smo devet reprezentativaca i rezultati će doći ako ljudi budu strpljivi", rekao je Prosinečki.

Sada već bivši trener 'crveno-belih' je odbacio spekulacije da ima drugih ponuda.

"Nemam nijednu drugu ponudu i trenutno ne razmišljam o tome", zaključio je Prosinečki.

Posle utakmice 'crveno-belih' sa Radom Prosinečki je imao neprijatan razgovor sa članovima uprave kluba a jutarnji trening u ponedeljak odgledao je 'u civilu'. Prosinečki je u Crvenu zvezdu došao pre godinu i po dana, a osvojio je jedan trofej u Kupu, ovog proleća.

Posle razgovora sa predsednikom kluba Lukićem, pojavio se pred novinarima i saopštio da odlazi. Uprava Zvezde saopštila je da je iznenađenja odlukom Prosinečkog.

Crvena zvezda je ove sezone odigrala pet utakmica, četiri u kvalifikacijama za ligu Evrope, jednu u Jelen Superligi Srbije i zabeležila jednu pobedu i tri remija. Prosinečki je uspeo da eliminiše oba rivala u Evropi, beloruski Naftan i kiparsku Omoniju, ali je ekipa u tim utakmicama na trenutke delovala prilično nemoćno, posebno u odbrani.

Utakmica sa Radom, u kojoj je Zvezda na svom terenu stigla samo do boda iako je 70 minuta igrala sa igračem više, 'prelila je čašu'.

Još uvek nema informacija o tome ko bi mogao na klupu 'crveno-belih', a ime koje se najčešće pominje u čaršijskim pričama je Aleksandar Janković, sadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije.

Više o odlasku Roberta Prosinečkog možete da pročitate u temi Vladimira Novakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

756 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve