Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.08.2012.

20:36

Džek Rodvel prešao u Mančester Siti

Jedan od najtalentovanijih engleskih fudbalera Džek Rodvel prešao je iz Evertona u Mančester Siti za oko 15 miliona funti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Za talentovanog 21-godišnjeg veznog fudbalera dugo je bio zainteresovan Mančester Junajted,

Rodvel je jedino zvučno pojačanje Sitija ovoga leta, a stigao je samo nekoliko dana pošto se na manjak pojačanja požalio menadžer Roberto Mančini. On bi trebalo da bude zamena za povređenog Gereta Berija, a možda i za Najdžela de Jonga koji još uvek nije potpisao novi ugovor, a kojeg želi Bajern.

Transfer Rodvela, koji bi u sredu mogao da igra za Englesku protiv Italije (debitovao u novembru 2011. protiv Španije, igrao još kao starter protiv Švedske tri dana kasnije), mogao bi da dostigne vrednost od 20 milion funti u zavistnosti od igara za Siti.

"On je dobar, mlad igrač. Prvi put u karijeri igraće u klubu koji igra da pobedi, to će biti drugačije za njega. Siguran sam da će za nekoliko godina dostići vrhudac, biti snažan vezni igrač jer je kvalitetan", istakao je Mančini.

Italijan se pre nekoliko dana požalio da nije dobio pojačanja koja su mu neophodna za predstojeću sezonu.

"Tražimo i druge igrače, ne znam koje. Ne želim da kažem, razgovarajte sa Brajanom Marvudom (operativni direktor). Sutra (ponedeljak) ćemo imati vremena da pričamo o novim igačima", rekao je Mančini, čiji klub se dovodi u vezu sa napadačem Arsenala Robina van Persija (rekao da neće doći) i defanzivcem Liverpula Danijelom Agerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve