Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.08.2012.

16:32

Siti osvojio Komjuniti šild

Fudbaleri Mančester Sitija osvojili su engleski Komjuniti šild pošto su pobedili Čelsi sa 3:2 (0:1), na "Vila Parku" u Birmingemu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Siti je do prvog trofeja u sezoni stigao preokretom u drugom poluvremenu sa igračem više. Krajem prvog dela crveni karton zbog starta nad Aleksandrom Kolarovom dobio je Branislav Ivanović.

Preokret Sitiju doneli su Jaja Ture, Karlos Teves i Samir Nasri. Čelsi je poveo preko Fernanda Toresa, a meč je u neizvesnu završnicu uveo gol Rajana Bertrana.

Roberto Mančini je počeo meč u novoj formaciji koju je uigravao tokom priprema, 3-5-2, Siti je bio ofanzivniji u prvom delu, ali je londonski tim lako zaustavljao napade rivala.

Međutim, u finišu poluvremena Čelsi je igrao bolje i posle dobre akcije Azara lopta je stigla do Fernanda Toresa koji je rutinski savladao Pantilimona.

Samo dva minuta kasnije dogodio se detalj koji je odredio dalji tok meča. Kolarov je bio u prodoru, a Ivanović ga je zaustavio ispred kaznenog uklizavši sa dve noge, zbog čega je dobio direktan crveni karton.

Siti je u nastavku maksimalno iskoristio prednost igrača više, Mančini je odmah u igru ubacio Gaela Klišija, a već u 53. stiglo je izjednačenje. Loptu je na desnoj strani dobio Jaja Ture i preciznim udarcem po zemlji savladao nemoćnog Čeha.

Samo šest minuta kasnije "građani" su preokrenuli. Teves je bio u solo akciji ispred kaznenog prostora, namestio je loptu na desnu nogu, pronašao rupu i zakucao je u mrežu.

Nije prošlo dugo, a Siti je postigao i treći gol, krizu u timu Čelsija kaznio je Samir Nasri. Deset minuta pre kraja rezervista Čelsija Bertran je uspeo da smanji na 3:2, ali se Siti odbranio u finišu i osvojio Komjuniti šild.

Ova utakmica predstavlja početak sezone u Engleskoj, a mečevi 1. kola Premijer lige igraće se idućeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve