Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.08.2012.

09:11

Bordo siguran, Ibra spasao PSŽ

Protivnik Crvene zvezde u baražu za Ligu Evrope, Bordo pobedom je započeo šampionat Francuske, pošto je u gostima pobedio Evijan sa 3:2.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Strelci za Bordo bili su Ludovik Obranijak, Joan Gufran i Anri Haive.

Francuska ekipa će do prve utakmice sa Zvezdom odigrati još jedan meč, a protivnik će im biti Ren, koji je prošle godine eliminisao beogradski klub, takođe u baražu za Ligu Evrope.

Crvena zvezda će u prvoj utakmici dočekati Bordo u četvrtak, 23. avgusta, dok je revanš nedelju dana kasnije u Francuskoj.

Prvo kolo šampionata Francuske obeležio je težak remi fudbalera Pari Sen Žermena sa Lorijenom, koji je završen sa 2:2. Lorijen je na poluvremenu vodio sa 2:0, autogolom Maksvela i golom Alijadjerea, da bi tim iz ’grada svetlosti’ spasao Zlatan Ibrahimović. Švedski reprezentativac prvo je zatresao mrežu gostiju u 64. minutu, da bi u poslednjem bio precizan sa penala.

Najviše golova, pored u duela Evijana i Bordoa, viđeno je u pobedi Bastije nad Sošoom sa 3:2, dok su čak četiri meča završena rezultatom 1:0. Tim rezultatom Ažaksio je bio bolji od Nice, Nansi je pobedio Nicu, Valensijen je slavio protiv Trojea, odnosno Olimpik iz Liona protiv Rena. Lil je sa 2:1 pobedio Sent Etjen, dok poslednji meč kola u nedelju uveče igraju Rems i Olimpik iz Marseja.

Šampion Francuske Monpelje odbranu titule još u petak je započeo remijem sa Tuluzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve