Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2012.

13:09

LŠ: Partizan – Valeta (20.45h)

Fudbaleri Partizana igraju u utorak revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Valete.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su na Malti slavili sa 4:1, pa bi prvi meč pred svojim navijačima u sezoni Partizanu trebalo da predstavlja formalnost.

Međutim, trener srpskog šampiona Vladimir Vermezović ističe da šampion Malte ne sme da se potceni, te da ništa nije gotovo u ovom dvomeču.

"Uopšte nisu naivna ekipa i moramo da budemo veoma oprezni. Imamo ubedljivu pobedu iz prvog meča što nam stvara dobre uslove za lepu igru. U svaki meč ulazimo sa željom da napredujemo i da osvojimo još koji bod za rejting u evropskim takmičenjima", rekao je Vermezović.

Strateg "crno-belih" još jednom je apelovao na navijače da na pravi način podrže ekipu.

"Ovo je vrlo bitan momenat za nas, još uvek smo pod uslovnom kaznom. Evropa te stvari ne prašta, osim najvećima. Za nas "boraniju" važe neka druga pravila", istakao je Vermezović.

Babović: Maksimalno ozbiljno

On je dodao da Goran Lovre sigurno neće igrati zbog povrede primicača, kao i da još ne zna da li će braniti Vladimir Stojković, kome je za vreme prvog meča preminula majka.

Libijski napadač Mohamed Zabija biće u protokolu, iako nije najspremniji zbog poštovanja ramazanskog posta.

"Moj i stav kluba je da je to njegova lična stvar. Već sam razgovarao sa njim, učinićemo sve da bude spreman, prilagodićemo i ishranu i sigurno će biti u protokolu, a videćemo da li će igrati", zaključio je Vermezović.

Zamenik kapitena crno-belih Stefan Babović rekao je da mu prijaju pohvale protivničkog trenera Marka Milera, koji ga je uporedio sa Italijanom Andreom Pirlom.

"Ko ne voli da bude hvaljen ne zaslužuje da živi. Svako voli pohvale i drago mi je zbog komplimenata. Obično sam na meti neopravdanih kritika, izgleda da stranci bolje vide neke stvari", uz osmeh je konstatovao Babović.

Prema njegovim rečima pristup revanš meču sa Maltežanima biće maksimalno ozbiljan.

"Znamo sve o protivničkim igračima, imaju par odličnih Brazilaca, nećemo se opustiti i ne smemo da ih potcenjujemo", poručio je Babović.

Strelac prvog gola na Malti Nemanja Tomić rekao je da je kvalitet na strani crno-belih.

"Gledamo samo svoju igru, bolji smo od Valete i siguran sam da prolazimo dalje", istakao je Tomić.

Revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Valete igra se u utorak od 20.45 časova na stadionu Partizana u Humskoj 1.

Pobednik ovog duela u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se sa boljim iz meča AEL (Kipar) - Linfild (Severna Irska) (3:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve