Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2012.

09:22

Baloteli pušenjem ugrožava talenat

Italijan Mario Baloteli ima oko 20 odsto manji aerobni kapacitet od ostalih igrača pošto puši, rekao je direktor Antidoping agencije Srbije Nenad Dikić.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dikić je radio na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, gde je upoznao 21-godišnjeg fudbalera Mančester Sitija.

Baloteli je jako interesantan zbog toga što je od novinara nametnutno da je on arogantna osoba, a zapravo je vrlo prijatan i izuzetno je lako komunicirati sa njim. Pogotovo što igra u Mančester sitiju i odlično govori engleski. Jedina mana mu je što puši. To je strašno zato što je nesvestan da ga to pušenje usporava u igri“, rekao je Dikić.

Dikić je istakao da je imao priliku da Baloteliju ukaže taj problem gledajući snimak jedne utakmice.

Imao sam priliku da kao doktor gledam snimak utakmice sa njim i da mu pokažem da na trećem-četvrtom dodavanju gubi loptu jer više nema snage i protivnik ga odnese. Njegov aerobni kapacitet je oko 20 odsto manji od drugih fudbalera i to je njegova mana. S obzirom da je jako mlad, može da dođe u situaciju da njegov veliki talenat i brzina propadnu, jer ta jedna paklica cigareta dnevno nikako ne može da bude nešto što fudbaler nosi u svojoj torbici“, dodao je Dikić.

Dikić je rekao da na Evropskom prvenstvu niko nije bio pozitivan na korišćenje dopinga, a da je tokom kontrola bilo zanimljivih situacija.

Neki igrači su žmurili ili držali ruke preko očiju dok smo im vadili krv. To je valjda normalno i prirodno, jer su oni obični momci samo što jako dobro igraju fudbal i za to dobijaju velike pare. U osnovi su prava deca. Vrlo je lepo slušati način na koji pričaju o fudbalu. Kao mi kada smo bili mlađi i igrali fudbal u školi. Ne postoji nikakva nadmenost i prepotentnost“, istakao je Dikić.

Dikić je dodao da je kapiten Nemačke Filip Lam posle poraza u polufinalu od Italije sa 2:1 sa suzama u očima došao na doping kontrolu.

Oni takođe imaju emocije, sekiraju se i plaču. Lam je u suzama oko 30 minuta razgovarao mobilnim telefonom sa nekim dok je bio na doping kontroli da bi se utešio, pošto nije mogao da veruje da je Nemačka ispala sa Evropskog prvenstva“, rekao je Dikić, koji će sa još pet kolega iz Antidoping agencije predstavljati Srbiju na doping kontrolama tokom Olimpijskih igara u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve