Nova vest
Fudbal

Petak, 13.07.2012.

23:44

Pranjić u lisabonskom Sportingu

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić potpisao je trogodišnji ugovor sa lisabonskim Sportingom u koji je došao iz Bajerna kao slobodan igrač.

Izvor:

Autor:

Default images

Sporting je prošle sezone zauzeo tek četvrto mesto u prvenstvu Portugala i ove sezone će igrati u Ligi Evrope.

Pranjić je iz zagrebačkom Dinama 2005. godine otišao u Herenven (128 utakmica, 32 gola), a posle četiri godine u Holandiji stigao je u Bajern sa kojim je dva puta igrao u finalu Lige šampiona i na 81. utakmici postigao jedan gol.

"Presrećan sam što ću igrati za veliki klub kao što je Sporting, koji se uvek za prvo mesto u zemlji bori s dva najveća rivala Portom i Benfikom. Oduvek sam cenio portugalski fudbal i velika mi je želja bila da igram ovde”, rekao je Pranjić.

Pranjić je sa reprezentacijom Hrvatske učestvovao na Evropskim prvenstvima 2008. i 2012. godine i do sada je zabeležio 45 nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve