Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

22:30

OI: Brazilski tim snova u Londonu

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes uključio je defanzivca Reala Marsela i napadača Porta Hulka u olimpijsku reprezentaciju.

Izvor:

Autor:

Default images

Brazilci će na Olimpijskim igrama u Londonu pokušati da osvoje prvu zlatno olimpijsku medalju, a u timu će biti i štoper Milana Tjago Silva, štoper Intera Žuan i bek Mančester junajteda Rafael.Na fudbalskom turniru Olimpijskih igara nastupaju selekcije do 23 godine, ali svaki tim može da koristi i trojicu igrača starijeg uzrasta.

Menezes je u ekipu uključio nekoliko sjajnih fudbalera koji imaju manje od 23 godine kao što su Nejmar, Ganso, Damijao, Lukaš, Oskar i Pato.

Zlatna olimpijska medalja je jedini značajan fudbalski trofej kojeg Brazil, petostruki šampion sveta, do sada nikada nije osvojio.

Menezes je za Igre u Londonu odredio sledeći sastav:

Golmani: Rafael Kabral (Santos), Neto (Fiorentina)
Odbrana: Marselo (Real Madrid), Rafael (Mančester Junajted), Danilo (Porto), Aleks Sandro (Porto), Tijago Silva (Milan), Žuan (Inter), Bruno Uvini (Sao Paulo)
Sredina terena: Romulo (Vasko da Gama), Ganso (Santos), Oskar (Internasional), Sandro (Totenhem), Lukaš (Sao Paulo)
Napadači: Nejmar (Santos), Alešandre Pato (Milan), Leandro Damijao (Internasional), Hulk (Porto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve