Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

19:33

EP U19: Srbija - Engleska (16.30h)

Juniorska fudbalska reprezentacija Srbije igra u petak ključni meč na šampionatu Evrope u Estoniji, protivnik je Engleska od 16.30 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle startnog poraza od Francuske (0:3) i veoma slabe igre, izabranici Zorana Marića protiv Albiona moraju da znatno poprave utisak.

Pred put na Baltik proklamovani cilj našeg tima bio je plasman među šest najboljih, koji vodi na Svetsko prvenstvo. Za takav učinak neophodna je bar jedna pobeda.

Srpski reprezentativci do 19 godina su već u prvih pola sata dozvolili odličnim Francuzima da steknu ubedljivu razliku, a u nastavku nisu uspeli da se vrate.

Bili smo vrlo ljuti na sebe posle prvog meča”, kaže kapiten tima, prvotimac Crvene zvezde Srđan Mijailović. “Uopšte nismo dobro izgledali protiv Francuske. Činjenica je da su oni jedan od favorita za titulu, ali to nije opravdanje za našu lošu igru. Ovaj turnir još nije gotov, i dalje možemo do polufinala i to nam daje motivaciju”.

Naša selekcija loše j epočela i u kvalifikacijama, sa jednim bodom iz dva meča (Litvanija i Češka), ali se pobedom nad izraelom plasirala u drugi krug kvalifikacija. U njemu su Marićevi momci impresionirali sve, nadigravši Nemce, Mađare i Rumune.

Pokazali smo već da umemo da igramo, posebno u remiju 2:2 sa Nemačkom. Posle prvog meča seli smo, pogledali se u oči i obećali mnogo bolju igru u nastavku turnira. Moramo da dokažemo da smo ovde s razlogom”.

Mijailović je jedan od brojnih debitanata, koje je Siniša Mihajlović pre mesec i po poveo na turneju. On je debitovao protiv francuskog seniorskog tima, ali kaže da mu je ovo prvenstvo do sada najveće iskustvo u fudbalu.

Ovo je za mene velika stvar. Nikad nisam učestvovao na tako velikom turniru. Čast je predstavljati zemlju, a kapitenska traka mi daje još veću odgovornost. Zato se dodatno trudim da pozitivno utičem na saigrače i trudim se da ih motivišem tokom meča”.

U drugom meču prvog kola Englezi su sa Hrvatskom igrali 1:1. Susedi su poveli sredinom drugog poluvremena, ali su Englezi izjednačili stotinak sekundi kasnije.

Odgledali smo njihov meč i sada znamo da su u pitanju dve snažne ekipe. Međutim, mislim da možemo da dobijemo oba meča i plasiramo se u polufinale. Znamo šta nam je činiti i spremni smo”, zaključio je Mijailović.

Utakmica Srbija – Engleska igra se u Rakvereu u petak od 16.30. Sat ranije u Hapsaluu počinje meč Francuza i Hrvata. U drugoj grupi Estonija igra sa Grčkom, a u derbiju prve faze od 19 časova sastaju se Portugal i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve