Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

19:35

Štimac zvanično selektor Hrvatske

Izvršni odbor Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) imenovao je Igora Štimca za novog selektora fudbalske reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Štimac će biti zvanično predstavljen u petak 6. jula u Zagrebu.

Štimac je na mestu selektora zamenio Slavena Bilića koji selektor Hrvatske bio prethodnih šest godina. Planirano je da Štimac na čelu reprezentacije da ostane do Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Skupština HNS-a je prethodno jednoglasno izabrala proslavljenog fudbalera i najboljeg strelca Svetskog prvenstva 1998. godine Davora Šukera za novog predsednika HNS-a.

Šuker je nasledio Vlatka Markovića koji je na čelu fudbalskog saveza bio gotovo 14 godina.

Kontorverzni Marković bio je na čelu HNS od 1998. Krajem 2010. u napetoj atmosferi izabran je četvrti put na tu funkciju, a dobio je samo glas više od protivkandidata Igora Štimca koji je osporavao regularnost glasanja.

Zbog organizovanja paralelne izborne skupštine prošle godine Štimac je zaradio dvogodišnju suspenziju, a posle današnjeg izbora Šukera na čelo HNS-a, Komisija za ublažavanje kazni prihvatila je Štimčevu molbu za ukidanje suspenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve