Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

14:31

Kontrola klađenja u srpskom fudbalu

Civilne i fudbalske vlasti Srbije pokrenule su proces formiranja tela za kontrolu klađenja na utakmice domaćih takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvom sastanku su prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, policije, tužilaštva, udruženja kladioničara i Superlige.

U radnu grupu će biti uključeni predstavnici svih struktura, a najavljena je i serija novih sastanaka. FSS će u međuvremenu razgovarati i sa predstavnicima vodećih kladioničarskih kuća u Srbiji.

Osnovni cilj je, po rečima ljudi iz FSS, "postizanje pune regularnosti eliminacijom i same mogućnosti nameštanja utakmica u cilju ostvarenja finansijske koristi".

"Suštinski, ovaj korak je preduzet u smeru podizanja regularnosti na najviši nivo, što i jeste jedan od prioriteta u radu naše fudbalske organizacije. U tom cilju, FSS planira i da ustanovi funkciju oficira za očuvanje integriteta takmičenja", navodi se u saopštenju FSS.

Po rečima predstavnika našeg saveza, formiranje radne grupe “ne znači da je UEFA obeležila srpska fudbalska takmičenja kao neregularna, niti se u njima pojavljuju sumnjive utakmice sa aspekta klađenja”.

"Međutim, FSS želi da pravovremeno primeni sve preporuke iz UEFA, a pre svega vezano za monitoring utakmica i praćenja samih uplata. U tome ćemo imati veliku pomoć nadležnih državnih organa i udruženja kladioničara, jer će do kraja godine biti uveden centralni sistem. Kao takav, on će svima omogućiti adekvatno praćenje i mogućnost preventivnog delovanja", ističe se u FSS-u.

Kao rezultat svega, uslediće potpis Memoranduma o zajedničkom delovanju, na kome će biti baziran budući koordinisani rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve