Nova vest
Fudbal

Petak, 29.06.2012.

19:09

Partizan sa 12 igrača na Aluminij

Fudbaleri Partizana u subotu igraju prvu kontrolnu utakmicu na pripremama u Sloveniji, a rival će biti Aluminij u Kidričevu od 18.00 sati.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trener Vladimir Vermezović je na Pohorje poveo 30 fudbalera, a kako je najavio, klub je organizovao sedam test utakmica kako bi svi dobili ravnopravnu minutažu.

Vermezović je uoči prve utamice rekao da će na meč pored golmana igrati još samo 12 fudbalera, ali da će već u sledećem duelu šansu dobiti ostali. On je kao glavni problem tim istakao nedostatak napadača.

"Imamo 24 igrača, pošto na Tari nismo odigrali ni jednu utakmicu glupo bi bilo da na drugi deo priprema nisam poveo sve igrače, što na osnovu trčanja ne bi bilo korektno. Zato smo organizovali sedam utakmica kako bi svi dobili ravnopravnu minutažu, s tim što će neki igrači početi da igraju po 90 minuta. Trudićemo se da u prvu utakmicu uđemo maksimalno spremni što se tiče takmičarskog ritma", istakao je Vermezović.

Prvi rival Partizana je ekipa Aluminija koja će predstojeće sezone prvi put igrati u Prvoj ligi Slovenije. Aluminij je i prethodne sezone trebalo da igra u najvišem rangu, ali je odustao zbog finansijskih problema.

"Vodimo 12 igrača na prvi meč, dakle samo dve rezerve, a i oni će dobiti minutažu. Već na sledećoj utakmic će to biti drugi, ali neki igrači će igrati sve vreme", istakao je Vermezović.

Najveći problem za Partizan je ofanzivna linija, gde zbog povreda Marka Šćepovića i Eduarda Pašeka Vermezović može da računa samo na jednog napadača.

"Imamo samo jednog napadač, to je Stefan Šćepović. Izašli smo u susret omladinskoj reprezentaciji pustili smo puostili smo malog Acu Mitrovića koji bi sigurno igrao po 90 minuta. Neke utakmice ćemo morati da modifikujemo neke stvari pa će neki igrači koji nikad nisu igrali u samom napadu biti napadaču, ali to je samo jedan od problema sa kojim se susrećemo ovih dana".

Sledeći meč Partizan će igrati 1. jula protiv austrijskog Viner Nojdštada u Dravogradu (17.00h), 3. jula protiv Polaua (18.00, mesto igranja naknadno), 4. jula protiv Zarje Luganjsk iz Ukrajine u Kidričevu (18.00h), 6. jula protiv Videotona u Slovenskoj Bistrici (18.30h), 7. jula protiv Šturma u Gracu (17.30h), i dan pre povratka (10. jula) protiv moskovske Lokomotive u Slovenskoj Bistrici (17.30h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve