Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2012.

16:18

Dirk Kajt prešao u Fenerbahče

Dirk Kajt posle šest godina napustio je Liverpul i potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, prenela je turska agencija Anadolija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Turski klub iskoristio je klauzulu u ugovoru po kojoj Kajt ovog leta može da napusti Liverpul uz obeštećenje od milion evra.

"Kajt želi da igra za Fenerbahče i potpisali smo trogodišnji ugovor. Mesecima smo radili na ovom transferu i sigurni smo da će on biti veliko pojačanje za klub", izjavio je član Upravnog odbora Fenerbahčea Ali Jildirim.

Ovaj turski klub je minule sezone osvojio drugo mesto u šampionatu i obezbedio plasman u Ligu šampiona, ali je neizvesno hoće li igrati na evro sceni, jer je pod suspenzijom UEFA zbog afere oko nameštanja utakmica.

Kajt je u Liverpul stigao 2006. godine iz Fejnorda, a prethodno je igrao za Utreht. U crvenom dresu osvojio je samo Liga kup ove godine.



Za reprezentaciju Holandije odigrao je 85 utakmica i postigao 24 gola. U sastavu je nacionalnog tima za EP u Ukrajini i Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve