Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.05.2012.

10:13

Marko Delvekio trener Vojvodine?

Nekadašnji napadač Italije i Rome, Marko Delvekio mogao bi da postane trener novosadske Vojvodine, piše "Sport".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novosađani i 39-godišnji Delvekio su navodno kontaktirali preko menadžera, a plus za Vojvodinu u ovim pregovorima je što je Stiven Apija odlučio da ostane član "lala".

Takođe, veza između dve strane mogao bi da bude i selektor Srbije Siniša Mihajlović, koji je svojevremeno igrao za Romu, a bio Delvekiov rival kao član Lacija.

Delvekio je igračku karijeru (počeo 1991. godine u Interu, pa igrao za Veneciju, Udineze, Brešu, Parmu, Akoli) okončao pre dve godine, ali još uvek nema trenerskog iskustva.

Odbio je nekoliko ponuda, među njima i neke iz Dubaija, a poslednje vreme je uglavnom bio gost na televizijskim šou programima u Italiji.

Najveći deo fudbalske karijere proveo je u Romi (1995-2005) za koju je na 269 utakmica postigao 77 golova. Odigrao je i 22 meča za reprezentaciju Italije i postigao četiri gola, jedan od njih i u finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske koja je slavila 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve