Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.05.2012.

12:25

Ljajić udaljen iz tima zbog himne!

Selektor srpskih fudbalera Siniša Mihajlović udaljio je sa priprema Adema Ljajića pošto nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Ljajić na taj način prekršio Sporazum o ponašanju koji je Mihajlović uveo za igrače nacionalnog tima, po imenovanju na mesto selektora.

Selektor je održao sastanak sa Ljajićem. Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pevao himnu Srbije i da tu neće biti promene, Siniša Mihajlović je saopštio igraču da se vrati kući“, piše u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

To što je sada udaljen i tima ne znači da Ljajić ubuduće neće moći da igra za reprezentaciju, već da će se vratiti u tim kada promeni lični stav, obavesti selektora, i igrama i formom zasluži poziv.

Fudbalski savez Srbije je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom. Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio“, dodaje se u saopštenju.

Mihajlovićev zahtev nije presedan, Loran Blan je po dolasku na mesto selektora Francuske zahtevao od reprezentativaca da pevaju "Marseljezu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

865 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve