Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.05.2012.

09:50

Ilić: Ne očekujte Ligu šampiona

Posle deset godina u Partizanu je obnovljena saradnja Ljubiše Tumbakovića, Vladimira Vermezovića i Saše Ilića od kojih se očekuje da klub vrate u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Međutim, tadašnji, a i sadašnji kapiten Ilić smatra da je nerealno očekivati da se srpski šampion plasira u elitno takmičenje ove sezone.

"Ne očekujte od Partizana siguran plasman u Ligu šampiona. Daleko od toga da ćemo se predati, ali prava mera ovog sastava trebalo bi možda da bude takmičenje u grupama Lige Evrope", realan je Ilić.

Tada 2002. godine Tumbaković je bio na klupi, pomagao mu je Vermezović, a Ilić je bio budućnost srpskog fudbala. Tada je i krenuo veliki uspon Partizana koji je u narednih 11 godina osvojio osam titula nacionalnog šampiona.

"Još zimus sam rekao kako Tumbakovića smatram kapitenom mog idealnog tima trenera, čovekom koji je uz Miloša Radakovića najzaslužniji za razvoj karijere, sjajnim čovekom i stručnjakom za ponos. S druge strane, kvaliteti Vladimira Vermezovića, dokazani u sezoni pre odlaska u Galatasaraj, nikad nisu bili upitni. Povratkom njih dvojice rastu šanse da Parni valjak nastavi dominaciju u Srbiji i dogura što dalje u Evropi", smatra Ilić.

Njegov saigrač iz veznog reda, Zvonimir Vukić bez dlake na jeziku rekao je kako je ovog timu potrebno bar pet pojačanja, trener Vermezović podseća da je Evropa bajka, ali kad se budu žrebali parovi navijači će opet sanjati kako se muševa trese na centru stadiona u Humskoj.

"Teško, ali nije to alibi, nego istina do koje se stiže posmatranjem budžeta potencijalnih rivala, ekonomske snage naše i država iz kojih dolaze protivnici. Mančester Siti do pre tri godine nije bio ni na mapi, a sad je šampion Premijer lige. To je pokazatelj uticaja novca i ulaganja, kome, Crvena zvezda i mi teško možemo da se odupremo tome", zaključuje Saša Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve