Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.05.2012.

12:20

I RS hoće prijateljske mečeve

Predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Mile Kovačević najavio je da će ta organizacija od FIFA zatražiti odigravanje prijateljskih utakmica.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema njegovim rečima, posle odluke FIFA da Kosovu dozvoli odigravanje prijateljskih utakmica, ne vidi nijedan razlog da se to ne omogući i FS Republike Srpske, koji je punopravan član FSBiH, legitimno priznat od FIFA i UEFA.

"Loša stvar je što je Kosovo dobilo tu mogućnost, ali je to plus za Republiku Srpsku i sada se možemo nadati utakmicama naše reprezentacije. Očekujem pomoć drugih saveza, a Srbija do sada nije mogla da lobira za nas jer se nalazila u delikatnoj situaciji", izjavio je Kovačević za "Glas Srpske".

Izvršni komiteta FIFA dozvolio je u utorak selekciji Kosova odigravanje prijateljskih utakmica, iako je svih osam članova iz UEFA bilo protiv, i to na preporuku predsednika FIFA Sepa Blatera.

Predsednik UEFA Mišel Platini usprotivio se odluci Izvršnog komiteta FIFA.

FSS izrazio je žestok protest FIFA zbog odluke Izvršnog komiteta da članicama odobri odigravanje prijateljskih mečeva sa selekcijom takozvane Republike Kosovo.

Predsednik Fudbalske federacije Kosova Fadilj Vokri izjavio je za B92 da je odluka FIFA konačna i da UEFA ne može da je promeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve