Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.05.2012.

18:05

100.000 "plavaca" za junake Čelsija

Oko 100.000 navijača Čelsija u Londonu dočekalo je svečanu povorku fudbalera koji su u subotu u Minhenu postali prvaci Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dvospratni otvoreni autobus krenuo je oko 18 časova sa stadiona "Stamford Bridž", a maršuta je ista kao pre dve godine kad se oko 70.000 navijača okupilo da proslavi osvajanje duple krune, FA kupa i Premijer lige.

"Plavci" su prošli kroz masu navijača u autobusu, a predvođeni menadžerom Robertom di Mateom, pozdravljali su ih Džon Teri, Frenk Lampard, Didije Drogba, Branislav Ivanović...

Čelsi je u finalu Lige šampionapobedio Bajern u Minhenu sa 4:3 posle boljeg izvođenja penala i prvi put u istoriji kluba došao do "ušatog pehara".

Čak se i obično povučeni vlasnik Čelsija, ruski milijarder Roman Abramovič, pridružio ekipi u autobusu sa otvorenim krovom, odakle su pokazivali trofej navijačima na ulicama oko Stamford Bridža.

Kapiten ekipi Džon Teri predvodio je u pevanju: "Šampioni, šampioni, ole, ole!", dok je Frenk Lampard istakao je da su igrači dugo čekali da osvoje Ligu šampiona.

"Ovo je najneverovatnija noć u našim karijerama. Jedva smo čekali da se vratimo i proslavimo naš uspeh sa navijačima", rekao je Lampard.

Trener Čelsija Roberto di Mateo je osvojio sa klubom evropski kup i FA kup, u prošla dva meseca od kada je zamenio smenjenog Andre Viljas-Boaša.

"Danas je fantastičan dan za fudbalski klub Čelsi koji je prvak Evrope", rekao je Di Mateo koji je kao igrač sa Čelsijem osvojio Kup pobednika kupova sa Čelsijem 1998. godine.

Osvajanje Lige šampiona bio je glavni cilj Abramoviča od kada je 2003. godine kupio Čelsi i uložio više od milijardu dolara u klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve