Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2012.

12:41

Baloteli: Ostajem u Sitiju

Kontroverzni italijanski reprezentativac i igrač Mančester sitija Mario Baloteli izjavio je da voli Italiju, ali da nema nameru da napusti Englesku.

Izvor:

Autor:

Default images

Baloteli je Sitijevom osvajanju titule, prva titula posle 44 godine posta, učestvovao sa 13 golova.

Posle niza incidenata i ekscesa, kako na terenu tako i van njega, špekulisalo se da će se Italijan vratiti u domovinu i zaigrati za Milan, ali je i sam Mančini u više navrata rekao da će Baloteli sigurno ostati na "Itihadu".

"Naravno da volim Italiju to je moja domovina, ali sam totalno posvećen Sitiju i obavezama u sleećoj sezoni. Premijer liga je izazov za svakog igrača, ali je u isto vreme je veliko zadovoljstvo biti njen deo. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali u nedavno završenoj sezoni. Da pokušamo da odbranimo titulu i napadnemo trofej u Ligi šampiona", rekao je Baloteli za "Koriere delo Sport"

Baloteli se osvrnuo i na, ispostavilo se, "istorijsku akciju" Mančester sitija kada je proigrao 'Kuna' Aguera u 94. minutu.

"Ušao sam sa klupe i u glavi mi je bilo samo da preokrenemo rezultat i dođemo do pobede. Mogao sam i ja da dam pobedonosni pogodak, ali to je sve sada nebitno. Bitno je da smo uzeli trofej koji su navijači toliko dugo čekali i doneli im nešto čime mogu da se ponose" zaključio je Mario.

"Jedva čekam Evropsko prvenstvo"

italijan poreklom iz Gane sa nestpljenjem očekuje i predstojeće Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, na kom će po rečima Čezarea Prandelija sigurno igrati.

"To je nešto o čemu svaki igrač sanja, Evropsko i Svetskog prvenstvo su najveća čast koju profesionalni fudbaler može da doživi u svojoj karijeri. Obećavam da ću se primereno ponašati, i da ću se koncentrisati samo na fudbal Ne mogu da dočekam da zaigram za svoju zemlju i dam sve od sebe da obradujem svoj narod.

Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj počinje 8. juna

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve