Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.05.2012.

13:39

Pedro Pruensa vodi finale LŠ

Portugalac Pedro Pruensa sudiće subotnje minhensko finale Lige šampiona između Bajerna i Čelsija, saopštila je UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pedro Pruensa Oliveira Alveš Garsija ima 41 godinu, a znak FIFA nosi od 2003.

Najveći meč koji je do sada vodio bio je revanš polufinala prošle Lige šampiona između Mančester Junajteda i Šalkea. Ove sezone sudio je u pet utakmica elitnog evropskog takmičenja.

Ukupno je vodio 65 mečeva u takmičenjima UEFA, a u Ligi šampiona sudi od 2007. Prošle godine izabran je za najboljeg sudiju Portugala, a sudio je dva finala portugalskog kupa.

Na[im ljubiteljima fudbala poznat je kao sudija mečeva naše seniorske reprezentacije sa Italijom, mlade sa Italijom i mladog tima sa Švedskom, u okviru EP 2009, kada je pokazao 10 žutih i dva crvena kartona i pokazao na belu tačku.

Pruensa je deo elitne grupe od 12 sudija, koje će deliti pravdu na Evropskom prvenstvu ovog leta.

Pruensa živi i radi kao finansijski direktor jedne kompanije u gradiću Pinjal Novo, smeštenom između Lisabona i Setubala, na drugoj strani Teža u odnosu na prestonicu.

Utakmica na Alijanc Areni igra se u subotu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve