Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.05.2012.

09:20

Krkić bez reči o reprezentacijama

Poslednjih dana pojavile su se informacije da bi Bojan Krkić mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije, a dok on nije dostupan za javnost, njegov otac jeste.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Krkić je rođen u Barseloni i igrao je za špansku reprezentaciju, ali samo jednu utakmicu pre četiri godine, što znači da bi, ukoliko želi, mogao uskoro da obuče dres ’orlova’.

Bojan Krkić junior se od trenutka kada je Fudbalski savez Srbije objavio želju da se to desi nije oglašavao, a njegov otac Bojan Krkić senior rekao je za „Večernje novosti“ da sada o tome i ne razmišlja.

Bojan samo razmišlja o nastavku karijere i to je u ovom trenutku prioritet. Dakle, najvažnije pitanje je gde će nastaviti karijeru. Njemu je u Romi sjajno, zadovoljan je i ne bi imao ništa protiv da ostane i nastavi da igra u dresu ’vučice’. Međutim, postoji mogućnost i da se vrati u Barselonu, a ne bih pričao i o drugim ponudama iz Španije i Engleske“, rekao je Krkić senior.

Krkić senior ne krije da je njegov sin razgovarao sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, ali ne otkriva sa kim tačno.

Dogovor je bio da o tome ne pričamo. Zato mogu samo da kažem da je istina da sam dobio poziv od FSS pre dva meseca i da sam ponosan što je taj poziv stigao iz Srbije“, rekao je Krkić senior, „volim Srbiju, pa tamo sam rođen, započeo da igram fudbal, napravio neku karijeru, iz Srbije sam otišao u Španiju. Sin Bojan je rođen u Barseloni, ali i on voli Srbiju i zaista ne mogu da iskažem zadovoljstvo što čelnici Saveza smatraju da bi mogao da pomogne reprezentaciji. Ne bih voleo da se ponove one priče od pre nekoliko godina. I tada se govorilo da bi Bojan mogao da igra za Srbiju, a on se opredelio za Španiju. Mnogi su nas tada napali i to nas je baš pogodilo. Jer, bilo je nelogično da odbije poziv Španije, zemlje u kojoj je rođen, a tada je zaista igrao dobro za Barselonu“.

Krkić senior je naglasio da fudbaler Rome ne daje trenutno intervjue jer mu je potreban mir kako bi doneo odluku.

Mogu samo da ponovim da je ključ karijere sada u Bojanovim rukama i da on mora da sve odmeri, preseče i odluči se šta će i kako dalje. Mir nam je neophodan, a najmanje nam trebaju sada neke izmišljene priče. Bojan nikome nije dao intervju, a ja sam rešio da o ovome pričam samo za „Novosti“. Dakle, ako se nešto i pojavi u medijima, biće izmišljeno. Zaista bismo bili jako pogođeni da negde izađe priča da Bojan, na primer, neće da igra za Srbiju. Ili nešto slično. Jer, na tu temu za sada nemamo nikakav komentar“, rekao je Bojan Krkić senior.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve