Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.05.2012.

21:07

Elmander na spisku Švedske za EURO

Selektor Švedske Erik Hamren uvrstio je Johana Elmandera na spisak od 23 kandidata za Evropsko prvenstvo, iako je taj napadač u subotu slomio kost u stopalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamren je rekao da su ga lekari nacionalnog tima uverili da će 30-godišnji Elmander biti spreman za prvu utakmicu D grupe, u kojoj Švedska 11. juna igra protiv suorganizatora šampionata, reprezentacije Ukrajine.

Elmanderu, koji je na dosadašnja 63 meča za selekciju ‘tri krune’ postigao 16 golova, slomljena je kost na utakmici njegovog Galatasaraja u derbiju protiv Fenerbahčea. Ekipa Galatasaraja je tim rezultatom osvojila titulu prvaka Turske.

Za mene je Johan jedan od ključnih igrača našeg tima i ja ću se kockati posle saveta lekara”, izjavio je Hamren, koji planira da Elmander čini napadački tandem švedske reprezentacije sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Šveđani će sve utakmice D grupe igrati u Kijevu, a posle susreta sa Ukrajinom sastaju se 15. juna sa Engleskom i 19. juna sa Francuskom.

Skandinavska selekcija će pred odlazak na Evropsko prvenstvo imati dve provere, protiv Islanda 30. maja u Geteborgu i protiv Srbije 5. juna u Stokholmu.

Na spisku se nalaze:
golmani: Andreas Isakson (PSV Ajndhoven), Johan Viland (Kopenhagen), Par Hanson (Helsingborg).
odbrana: Mikael Antonson (Bolonja), Andreas Grankvist (Đenova), Mikael Lustig (Seltik), Olof Melberg (Olimpijakos), Jonas Olson (Vest Bromvič Albion), Martin Olson (Blekburn), Behrang Safari (Anderleht).
sredina terena: Emir Bajrami (Tvente), Rasmus Elm (AZ Alkmar), Samuel Holmen (Istanbul), Kim Kallstrom (Olimpik Lion), Sebastijan Larson (Sanderlend), Anders Svenson (Elfsborg), Pontus Vernblom (CSKA Moskva), Kristijan Vilhelmson (Al-Hilal).
napadači: Zlatan Ibrahimović (Milan), Johan Elmander (Galatasaraj), Tobijas Hisen (Geteborg), Ola Toivonen (PSV Ajndhoven), Markus Rozenberg (Verder Bremen).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve