Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.05.2012.

12:30

Slaven Bilić preuzima Lokomotivu

Selektor Hrvatske Slaven Bilić potvrdio je da je potpisao trogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve i da će se posle šampionata Evrope preseliti u Rusiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Srećan sam i ponosan što idem u veliki klub, veliki grad i izuzetno jaku ligu", rekao je Bilić novinarima u Splitu.

On nije želeo da govori o finansijskim detaljima ugovora i dodao je da su sve njegove misli trenutno skoncentrisane na pripreme Hrvata za EP. Ipak, otkrio je koji je razlog presudio da prihvati ponudu Moskovljana.

"Jedan od najbitnijih razloga zbog kojeg sam se odlučio za Lokomotivu je taj što sa mnom u Moskvu ide ceo stručni štab reprezentacije, Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija i Miljenko Rak", istakao je Bilić.

Lokomotiva je proteklu sezonu završila kao sedma u "šampionskoj" grupi, a porazom od Spartaka u poslednjem kolu ostala je bez mesta u Evropi.

Bilić je reprezentaciju Hrvatske preuzeo 2006. godine, uspeo je da se plasira na dva Evropska šampionata, ali nije odveo tim na šampionat sveta u Južnoj Africi 2010. godine.

Hrvatski mediji navode da je glavni kandidat za njegovog naslednika Igor Štimac, što znači da će on voditi reprezentaciju protiv Srije u kvalifikacionim mečevima za šampionat sveta u Brazilu 2014. godine.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C protiv evropskog i svetskog šampiona Španije, selekcije Italije i reprezentacije Republike Irske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve