Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.05.2012.

22:50

Prete mu smrću jer ide na EURO

Reprezentativac Republike Irske Džejms Meklejn odlučio je da zatvori svoj nalog na društvenoj mreži Twitter zbog pretnji smrću jer se našao u timu za EURO.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

23-godišnji igrač Sanderlenda odlučio se na takav potez pošto je dobio poruku da zaslužuje da bude upucan jer je odlučio da igra za Republiku Irsku, a ne Severnu Irsku, pošto je rodom iz Derija.

Pored toga, Meklejn je dobio poruku od jednog navijača koja je glasila da će se on postarati da bude ubijen čim zakorači na „Božju zemlju“.

Fudbalska asocijacija Irske izrazila je razočaranje zbog pretnji koje je dobio njihov igrač i podržala njegovu odluku da zatvori svoj Twitter nalog.

Šteta je što je došlo do ovoga, ali je to možda najbolja odluka za njega u ovom trenutku“, rekao je portparol Fudbalske asocijacije.

To nije prvi put da se Meklejn našao na udaru, pošto se to desilo i ranije tokom ove sezone, kada je objavio svoju odluku da će igrati za Republiku Irsku.

Meklejn je do sada odigrao samo jednu utakmicu za Irsku, prijateljsku protiv Češke u februaru, a poziv za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini zaslužio je odličnim partijama ove sezone u dresu Sanderlenda.

U poslednjih deset godina bilo je više slučajeva da igrači katoličke veroispovesti odaberu da igraju za Republiku, a ne Severnu Irsku. To je posebno izraženo kod igrača rođenih u Deriju, gradu sa katoličkom većinom, čiji klub igra u ligi Republike Irske. Najpoznatiji takav slučaj je Daron Gibson, igrač Evertona, koji je prošao sve mlađe kategorije Severne Irske, ali je kao senior odabrao da igra za Republiku.

Evropsko prvenstvo na programu je od 8. juna do 1. jula, a Irska igra u grupi C sa Španijom, Italijom i Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve