Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.05.2012.

21:35

Erdogan podržao pomilovanje klubova

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan podržao je odluku Fudbalskog saveza da oslobodi optužbi svih 16 klubova za nameštanje utakmica.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Pojedinci moraju biti kažnjeni, a ne pravna lica. Ako kaznite klubove, to znači da ste kaznili milione navijača koji su svoja srca predali njima“, rekao je Erdogan.

Erdogan je nekadašnji fudbaler, a sada je član Generalne skupštine Fenerbahčea, koji je jedan od osumnjičenih klubova.

Fudbalski savez Turske je suspendovao fudbalera Istanbul Bujuksehira Ibrahima Akina na tri godine zbog učešću u nameštanju rezultata, kao i SerdaraKulibilgea iz Genčlerbirligija na dve zbog istog prekršaja. Još 93 fudbalskih zvaničnika, igrača i trenera su obuhvaćeni krivičnim postupkom zbog nameštanja utakmica.

Osmorica zvaničnika klubova, od kojih trojica iz Fenerbahčea, dobili su zabranu pod nazivom ’lišavanje prava’, zbog koje neće moći da obavljaju bilo kakve administrativne i sportske aktivnosti, ali ni da ulaze na stadione. Te suspenzije, međutim, mogu da budu odložene.

Vladajuće telo turskog fudbala je zbog nameštanja utakmica prošle sezone oduzeo titulu i zabranio učešće u evropskim takmičenjima Fenerbahčeu, zbog čega je u Ligi šampiona umesto njih učestvovao Trabzonspor. Predsednik Trabzonspora Sadri Sener i još nekoliko zvaničnika Fudbalskog saveza Turske izrazilo je zabrinutost zbog odluke da se klubovi oslobode optužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve