Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.05.2012.

19:17

Poraz Zvezde, slavlje u Atini

Fudbaleri Crvene zvezde izgubila je od Olimpijakosa sa 2:1 u prijateljskom meču na stadionu „Karaiskaki“ u Atini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Golove za Atinjane postigli su Diogo i Ibagaza u prvom poluvremenu, dok je poraz beogradskih 'crveno-belih' ublažio Ožegović u 76. minutu.

Ta utakmica odigrana je u sklopu proslave nove duple krune Olimpijakosa, a Robert Prosinečki je u glavni grad Grčke poveo kombinovan sastav, a od standarnih prvotimaca na terenu su se od starta našli samo Boban Bajković i Duško Tošić.

Duel beogradskih i atinskih ’crveno-belih’ izazvao je veliku pažnju u Grčkoj, pa ne čudi što je stadion skoro popunjen. Na samom startu Zvezda je imala dve dobre akcije, preko Mirića i Vešovića, ali bez realizacije. Od tada su Grci krenuli u ofanzivu, sjajne prilike imali su Diogo, Maritijas i Miraljas, ali nisu uspeli da savladaju Bajkovića.

Ipak, već u 20. minutu, Diogo je doveo Olimpijakos u vođstvo, koji je do lopte došao tako što mu je Orbaiza proturio kroz noge Tošiću, a on je u padu uputio loptu ka golu za 1:0. Atinjani su svoju prednost u dvostručili samo nekoliko minuta kasnije, preko Ibagaze, posle greške Danijela Mihajlovića.

Zvezda dugo nije ni prišla blizu gola Olimpijakosa, a mogla je da primi još jedan gol u poslednjih pet minut apoluvremena, kada je Monha imao sjajnu priliku, ali je Bajković odbranio. Do kraja poluvremena, Pašeko i Kadu su imali prilike za Zvezdu, ali je njihove planove osujetio golman Olimpijakosa.

U drugom poluvremenu oba trenera su napravili nekoliko izmena, u igru je za Olimpijakos ušao Ljubomir Fejsa, dok je Bajkovića zamenio Vasić. Beogradski ’crveno-beli’ su bili mnogo agresivniji od tada, u prodoru je bio Petković, ali je Mirić zakasnio na loptu, da bi potom Vasić sjajno odbranio šut Papacoglua.

Prosinečki je napravio još nekoliko izmena, a u narednim minutima nije bilo puno akcije na terenu, da bi u 76. minutu Zvezda smanila preko 'srpskog Vejna Runija' Ognjena Ožegovića. Cela akcija krenula je od Vešovića, koji je uputio pas Asamoi, a on potom kroz noge igrača Olimpijakosa proturio loptu Ožegoviću, koji je savladao Roja Kerola na golu Atinjana. Olimpijakos je do kraja utakmice imao nekoliko prilika, ali bez promene rezultata, pa je usledilo sjajna proslava titule ’crveno-belih’ iz Pireja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve