Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.05.2012.

13:40

Ture želi da se vrati u Barselonu

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture reko je da bi voleo da završi karijeru u svom bivšem klubu Barseloni.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Reprezentativac Obale Slonovače proveo je tri godine u Barseloni, pre nego što je 2010. prešao u redove Sitija za 24 miliona funti.

Ture je postao miljenik navijača Sitija nakon što je prošlog vikenda postigao dva gola na utakmici sa Njukastlom i približio ih osvajanju titule, prve posle 44 godine.

Međutim, Ture svoju budućnost vidi u Barseloni.

Još pre dve godine sam rekao da želim da se vratim. Oni su bili najbitniji tim u mojoj karijeri i ako vas Barselona pozove ne razmišljate mnogo. Na konferenciji za novinare koje je organizovana kada sam potpisao za Siti rekao sam da ću se vratiti u Barselonu. Naravno, ne zna se šta nosi sutra, ali san mi je da završim karijeru u Barseloni. Ukoliko budem mogao da se vratim to će biti divno“ rekao je Ture za španski radio RAC1.

Ture je dodao i da misli da će Barsa biti u dobrim rukama kad Tito Vilanova zameni Pepa Gvardiolu na mestu trenera ovog leta.

Bilo je malo čudno što je Pep odlučio da ode, on je bio ključni čovek Barsinih uspeha svih ovih godina. Ipak, svi smo mi ljudi, pa nečudi što je posle fenomenalnih stvari koje je uradio za klub odlučio da ode.Odlično poznajem Tita i mislim da će primeniti Pepovu filozofiju. On je veoma dobra osoba, sa sličnim shvatanjima fudbala. Mislim da je Tito dobar trener“, zaključio je Ture.

Ture je za Siti odigrao 66 utakmica i postigao 12 golova, dok je za reprezentaciju za koju nastupa od 2004. na 67 susreta zabeležio deset golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve