Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.05.2012.

19:19

Bizarnom proslavom do isključenja

Predugačka ruska Premijer liga konačno je stigla je u samu završnicu, šampion se zna, ali su ostala pitanja otvorena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Spartak je za vikend pobedio u St. Petersburgu 3:2, ali glavnu ulogu imao je sudija Vladimir Kazmenko.

Delilac pravde iz Rostova na Donu isključio je u 84. minutu Emanuela Emenikea zbog načina na koji je proslavio gol za 2:2. Srećom po njega Spartak je do kraja preokrenuo i ostao u trci za Ligu šampiona.

Moskovskom timu odgovarala je samo pobeda na stadionu Zenita, koji je odavno obezbedio titulu, jer je u finišu sezone borba za drugo mesto u Ligi šampiona žestoka – kolo pred kraj čak četiri tima mogu do drugog mesta.

Emenike je naleteo na jednu odbijenu loptu i smestio je u mrežu, a gol je proslavio udarajući se po unutrašnjoj strani podlaktice, verovatno aludirajući na upotrebu droge. Kazenko je zbog toga iste sekunde izvadio crveni karton i poslao zbunjenog Nigerijca u svlačionicu.

 

Rafael Karioka je na kraju kompletirao preokret, pa kolo pred kraj Spartak zaostaje za CSKA jedan bod, Dinamo je bod iza moskovskog rivala, a Anži ima bod manje od “policajaca”.

Kriterijum po kojem se u RPL ređaju timovi sa istim brojem bodova je veći broj pobeda, a Spartak ih već ima više od “armejaca” (20-19), pa bi i u slučaju remija bio iznad njih.

Parovi poslednjeg kola (nedelja)
Kuban Krasnodar - Dinamo Moskva
Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva
Rubin Kazanj - CSKA Moskva
Anži Mahačkala - Zenit

Kazmenko je na listi UEFA, a u ovom meču pokazao je uz crveni i deset žutih kartona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve