Nova vest
Fudbal

Petak, 04.05.2012.

19:42

Čelsi i L'pul za trofej na Vembliju

Fudbaleri Čelsija i Liverpula sastaju se u subotu od 18.15 časova u finalu FA kupa na Vembliju u Londonu.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

’Crveni’ su već osvojili jedan trofej ove sezone u Karling kupu pobedom nad Kardif Sitijem.

Sa druge strane, ’plavce’ tek očekuje najvažnija utakmica protiv minhenskog Bajerna na Alijanc areni u finalu Lige šampiona. Liverpul je u utorak prvi put u istoriji izgubio od Fulama na Enfildu u Premijer ligi, ali trener tima Keni Dalgliš kaže da taj meč neće uticati na igru protiv Čelsija.

„Čak i da smo pobedili sa 4-0, to ne bi ništa značilo za subotnji duel. Ima nekoliko pozitivnih stvari iz utakmice sa Fulamom. Bilo je lepo ponovo videti Kerola na terenu, igrao je 90 minuta i to je dobro za nas“, rekao je Dalgliš.

Čelsi odlično igra u FA kupu poslednjih godina i u subotu ima priliku da dođe do četvrtog trofeja u proteklih šest sezona što je najbolji rezultat još od kraja 19. veka. Ovo takmičenje ima poseban značaj i za trenera tima sa Stamford Bridža Roberta di Matea koji drži dva rekorda. Italijan je postigao gol za Čelsi protiv Midlsbroa u 43. sekundi 1997. godine i to je najbrži pogodak i strelac je poslednjeg gola na starom Vembliju 2000. protiv Aston Vile.

„Važno je da stalno idemo napred. Želimo da osvojimo FA kup i Ligu šampiona, a iako smo dobro igrali do finala, još uvek nismo ništa osvojili“, rekao je Di Mateo.

Klubu sa Enfilda biće to 14. učešće u finalu, tako da će se izdvojiti na trećem mestu večne liste, a bolji od njih su samo Mančester Junajted i Arsenal, sa 18 odnosno 17 učešća. Čelsi 11. put igra u borbi za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve