Nova vest
Fudbal

Petak, 04.05.2012.

11:49

Rosi: Ne dam na klub i porodicu

Doskorašnji trener Fiorentine Delio Rosi rekao je da žali zbog incidenta u kojem je udario Adema Ljajića, ali zahteva poštovanje prema klubu i svojoj porodici.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Žao mi je, izvinjavam se građanima Firence, igračima, klubu i Ljajiću."

"Nikada u karijeri nisam udario nekoga, ali zahtevam da se poštuju klub koji treniram i moja porodica. Zato sam tako reagovao. Neke granice moraju da postoje. Ako mi neko pominje porodicu, ne mogu da se pravim da nisam čuo."

"Platiću cenu za svoje postupke koji su bili sramotni, ali sa ljudske strane su razumljivi", rekao je Rosi italijanskim medijima.

On je u sredu uveče na meču sa Novarom udario Ljajića koji je izlazio sa terena i ironično aplaudirao treneru.

Iste večeri uprava kluba je smenila Rosija, a pojedini italijanski mediji objavili su da je Ljajić prilikom izlaska sa terena pomenuo i Rosijevog sina koji je oboleo od Daunovog sindroma.

"Teško mi je što odlazim, došao sam da se pozdravim sa Firencom. Nažalost, moja avantura sa Fiorentinom je gotova”, priznao je Rosi.

U prvim reakcijama nakon incidenta Rosi se našao na žestokom udaru kritike javnosti i kolega.

"Javilo se mnogo lažnih moralista da pričaju o incidentu, a da prethodno nisu čuli moju stranu priče. Postoji jedna izreka koja kaže da prvo morate da hodate u nečijim cipelama dva dana kako bi mogli da sudite o toj osobi. Nekada reči nanose veće rane od mača. Nikada u životu nisam podigao ruku ne svoje ili tuđe dete”, istakao je bivši trener “ljubičastih”.

Rosi je zbog incidenta dobio tri meseca suspenzije, dok je Fiorentina kaznila Ljajića neigranjem do kraja sezone.

Disciplinski organi Serije A kaznili su Fiorentinu sa 15.000 evra, jer su navijači na meču sa Novarom vredjali Ljajića na nacionalnoj osnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve