Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.04.2012.

18:39

Ajaks odbranio titulu, ko će u LŠ?

Fudbaleri Ajaksa iz Amsterdama praktično su osvojili titulu šampiona Holandije, pošto su u 32. kola Eredivizije savladali Tvente u Enšedeu sa 2:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ajaks je poveo golom Jansena iz penala u 30. minutu, izjednačio je Fer u 72, a trijumf gostima doneo je Gregori van der Vil u 78. minutu.

’Kopljanici’ na dva kola do kraja imaju šest bodova više od drugoplasiranog Fejenorda, a imaju i mnogo bolju gol-razliku (+24), pa treba da se dogodi čudo da Ajaks ne uzme 31. titulu u istoriji.

Fejenord je golom Bakala dobio AZ Alkmar u derbiju kola i sada je drugi sa 64 boda, pa bi tim iz Roterdama vrlo lako mogao da se nađe u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne godine.

PSV je dobio Rodu u Kerkradeu sa 3:1, golove su dali Mertens, Marselo i Depaj, a strelac za domaće bio je Malki. Ekipa iz Ajndhovena trenutno je treća na tabeli sa 63 boda, a četvrtoplasirani AZ ima 61 bod, koliko i Herenven, dok Tvente ima bod manje.

Fejenord u poslednja dva kola igra sa Heraklesom kod kuće i sa Herenvenom u gostima, PSV dočekuje Den Hag i gostuje Ekselsioru, AZ gostuje NEC-u i dočekuje Groningen, dok Herenven gostuje Tventeu i igra sa Fejenordom na svom terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve