Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.04.2012.

16:12

Partizan šampion peti put u nizu!

Fudbaleri Partizana obezbedili su petu uzastopnu titulu šampiona Srbije pošto su u 27. kolu savladali Borac u Čačku sa 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipi Avrama Granta je za titulubio neophodan bod u Čačku, a pred oko 3.500 gledalaca golove su postigli S. Marković, Ivanov i Dijara(2).

To je crno-belima ukupno 24. titula šampiona i čak 13. od 1993. godine.

Borac je bolje počeo utakmicu ogd gostiju iz Beograda, ali je Partizan u desetom minutu iz praktično prve prilike poveo. Strelac je bio mladi Saša Marković koji je nzavršio odličnu akciju Dijare i Mange.

Odmah nakon vodećeg gola Partizana Borac je imao odličnu priliku, Reljić je dobro centrirao a Pavićević je za malo promašio.

U 18. minutu nakon centaršuta Tomića loptu su zakačili Dijara i Ivanov, a ona se od prečke odbila u gol-aut. Novu šansu crno-beli su imali u 29. minutu Dijara je bio u odličnoj situaciji posle dodavanja Rnića, ali je golman Borca uspeo da sačuva svoju mrežu.

Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata, a u 41. minutu golman Partizana Vladimir Stojković morao je da napusti meč nakon što je startovao na Živkovića i izvukao deblji kraj.

I u nastavku utakmice Čačani su bili možda i bolji rival, ali su ponov kapitulirali. U 64. minutu posle kornera sa leve strane Ivan Ivanov je visoko skočio i glavom savladao golmana Borca za 2:0. Desetak minuta kasnije Borac je mogao do gola ali je Diljevićev udarac bio za malo neprecizan.

Crno-beli su pobedu overili u 80. minutu. Nakon odličnog prodora i par lepih driblinga Ninkovića usledio je centaršut za Dijaru koji je lagano završio posao. Ista kombinacija viđena je i pet minuta kasnije. Ponovo je Ninković sjajno proigrao Dijaru, a ovaj je postigao svoj drugi a Partizanov četvrti gol.

Do kraja više nije bilo uzbuđenja ni promena na semaforu, pa su fudbaleri Partizana proslavili rekordnu petu uzastopnu titulu šampiona.

Borac: Milojević, Reljić, Maslać, Alveš, Živković, Spirovski, Prodanović, Jeremić, Stanić, Pavićević, Živanović.
Partizan: Stojković, Aksentijević, Volkov, Rnić, Ivanov, Kamara, S. Marković, Tomić, Manga, S. Ilić, Dijara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve