Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.04.2012.

09:20

Zenit šampion, stampedo na stadionu

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga odbranili su titulu šampiona Rusije, pobedom nad moskovskim Dinamom na svom terenu sa 2:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zahvaljujući tom trijumfu, Zenit, čije boje brane Danko Lazović i Aleksandar Luković, tri kola pre kraja šampionata Rusije imaju 15 bodova više upravo od Dinama.

Golove za Zenit postigli su Roman Širokov i Aleksandar Keržakov, a domaći tim je meč završio sa desetoricom igrača, pošto je Konstantin Žirjanov dobio dva žuta kartona. Jedini pogodak za Dinamo postigao je Aleksandru Epureanu iz Moldavije.



Čim je označen kraj utakmice, na stadionu je viđen stampedo navijača, koji su odmah uleteli na teren, a policija nije uspela da ih spreči u tom naletu. Situacija se posebno otela kontroli kada su upaljene baklje stvorile dimnu zavesu, a situacija se smirila tek kada je prošlo dosta vremena.



Zenitu je to, inače, četvrta titula šampiona Rusije u istoriji. Lazović i Luković nisu igrali protiv Dinama, ali su svakako i oni imali udela u tom uspehu. Pored njih dvojice, razloga za slavlje u subotu imao je Zoran Tošić, koji je sa dva pogotka doneo trijumfu moskovskom CSKA u gradskom derbiju protiv Spartaka sa 2:1, kojim je njegov tim došao do trećeg mesta na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d