Nova vest
Fudbal

Petak, 27.04.2012.

10:57

Gvardiola napustio Barselonu!

Đozep Gvardiola neće u naredenoj sezoni predvoditi Barselonu, piše Marka.

Izvor: NK ČŽ

Autor:NK ČŽ

Default images

Gvardiola je u razgovoru sa igračima pred trening koji je počeo u 11 časova u petak saopštio da ih neće trenirati u narednoj sezoni.

Sjajni stručnjak je trening otvorio rečima: "Dečaci, neću vas trenirati u narednoj sezoni". Posle četiri godine rada na mestu trenera, takođe, bivši igrač tog kluba, saopštio je da je vreme da napusti Barsu. O daljim planovima nije govorio.

Posle eliminacije Barselone u polufinalu Lige šampiona od Čelsija, spekulisalo se da bi prvi čovek katalonskog kluba mogao da podnese ostavku, što se u petak i dogodilo.

On je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji katalonskog kluba. Osvojio je tri uzastopne titule u Primeri, dva puta vodio ekipu do vrgha Evrope 2009. i 2011. godine, kao i do titule klupskog svetskog prvaka.

I pored toga što je Gvardiola najavio da želi da se odmori, odmah su se javili zainteresovani da ga dovedu na klupe sovjih klubova. Naravno, prvi u red stao je Roman Abramovič, koji je navodno spreman da "plati koliko god je potrebno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve