Nova vest
Fudbal

Petak, 27.04.2012.

01:45

Bielsa: Timska pobeda

Trener Atletik Bilbaa Marselo Bielsa bio je oduševljen izdanjem svoje ekipe u pobedi nad Sportingom i plasmanu u finale Lige Evrope.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Bielsin kolega na klupi Portugalaca Sa Pinto takođe je pohvalio svoje igrače rekavši „da su učinili Sporting ponosnim“.

„Činjenica da smo u finalu nas sve čini srećnim. Ključ je bio individualni nivo svakog igrača, ali i zrelost i znanje koje su pokazali ovi mladi fudbaleri. Kada se utakmica završila bio sam oduševljen zbog njih jer su pokazali neverovatnu posvećenost kako bi zaslužili pobedu.

"Zbog navijača sam posebno bio oduševljen jer ovakve utakmice za njih veoma teške. Videla se želja kod njih da navijaju i slave, ali su se u isto vreme bojali šta će se dogoditi. Ipak, pokazali su zahvalnost za napore koje su igrači imali", rekao je Argentinac.

Fernando Ljorente odigrao je verovatno utakmicu karijere, učestvovao je direktno kod sva tri gola i doneo je na kraju finale golom u 88. minutu.

„Mogu da se setim nekih boljih partija nekog igrača, ali ne da je u isto vreme i nivo ekipe bio toliko visok. Ljorente je odigrao najbolji meč od kada sam ja ovde došao, ali isti slučaj je i sa Gomesom. Ono što se dogodilo, dogodilo se zbog timskog rada, svaki igrač je imao udeo.“

Atletik Bilbao igraće u finalu 9. maja u Bukureštu protiv Atletiko Madrida koji je u oba meča savladao trećeg španskog predstavnika u polufinalu Valensiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve