Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.04.2012.

15:35

U subotu akcija “Igraj za Zvonka”

Humanitarna akcija “Igraj za Zvonka” posvećena bivšem golmanu Crvene zvezde Zvonku Milojeviću biće održana u subotu u beogradskom Košutnjaku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za lečenje Milojevića, koji je 2007. godine teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

On je tada zadobio povrede glave, nogu i kičme i još se bori da prohoda.

Velika je čast što me ljudi pamte i nisu me zaboravili. To mi daje motiv da uspem, cilj mi je da uskoro stanem na svoje noge. Već tri godine se lečim u banji i dobro znam u kom stanju sam bio ranije. Ipak, ne želim da se zadovoljim time, hoću jednog dana i da potrčim”, rekao je Milojević.

Jedan od organizatora akcije, student-prodekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Miloš Obradović rekao je da očekuje dolazak više od 2.500 studenata, koji će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu i obaranju ruku.

Zvonko je mentalno veoma jak. U razgovoru sa njim primetio sam da mudro razmišlja, a nisam ga takvog poznavao od ranije. Očekujem da ova manifestacija bude uspešna, a želim Zvonku da ponovo prohoda”, rekao je dekan Fakulteta za sport Đorđe Stefanović.

Milojević se zahvalio organizatorima akcije, posebno ‘crveno-belima’ i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Akcija će početi u subotu u 9 časova, a ceremonija zatvaranja na programu je u 19.30, kada će Milojeviću biti uručen ček.

Milojević je od 1989. do 1997. godine branio u Zvezdi, a zatim je igrao za belgijske timove Anderleht i Lokeren, a bio je i član reprezentacije Jugoslavije.

Milojevićeva borba bila je tema emisije B92 “Više od života”, koju možete da pogledate u pratećem videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve