Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.04.2012.

10:04

Stevanović: Bajern bolji u oba meča

Nekadašnji trener Partizana i selektor reprezentacije Gane, Goran Stevanović smatra da je Bajern zaluženo izborio finale Lige šampiona u dvomeču sa Realom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Stevanović smatra da je Bajern pokazao više od Madriđana, ne samo u Minhenu, već i u revanšu na "Santjago Bernabeu" gde su se radovali posle penala.

"Od Reala sam očekivao više na domaćem terenu. Ekipe Žozea Murinja stavljaju taktiku u prvi plan, daleko ispred lepote, fudbala za oko, pa nekad se preteruje u tome", smatra Stevanović.

Srpski stručnjak misli da je problem Reala što se suviše oslanja na kvalitet Kristijana Ronalda i na preveliko taktiziranje.

"Rekao bih da individualni kvalitet igrača koji nastupaju za timove koje vodi Portugalac i njihov ekipni učinak stoje u neskladu. Real igra dok mu Kristijano Ronaldo oplemenjuje igru. Kada on stane, sve se svodi na taktiziranje", kaže Plavi koji je sa druge strane istakao kvalitet Bajernovog kvarteta:

"Bajern je igrao otvoreno do kraja. Izvanredan kvalitet Robena, Riberija, Gomesa i Luiza Gustava, koji je odigrao utakmicu karijere, su ponovo došli do izražaja i Bavarci su prošli u finale".

Tako će se u finalu u Minhenu 19. maja pomalo neočekivano naći domaćin Bajern i londonski Čelsi, koji je tek peti tim u engleskoj Premijer ligi.

"Završni meč, par koji će se boriti za trofej je sigurno veliko iznenađenje za sve. Očekivalo se da će tu biti dva španska tima, dok sam ja priželjkivao da to budu Barselona i Bajern, koji prikazuju fudbal za sladokusce".

Pprvi put od 1984. godine jedan tim biće domaćin u borbi za trofej evropskog prvaka – poslednji put to se dogodilo 1984. godine kada je Roma izgubila od Liverpula.

"Između Bajerna i Čelsija će sigurno biti neizvestan meč, a blagu prednost bih dao Nemcima, koji će imati prednost domaćeg terena", zaključio je Stevanović.

Poslednji put šampion Evrope na svom stadionu postao je Inter 1965. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve