Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.04.2012.

10:44

Janković: Srbe hapsili zbog ovoga

Srpski fudbaler Boško Janković istakao je da je ono što se desilo na utakmici Đenoe i Sijene, koju su prekinuli navijači, velika sramota.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Incident se desio na utakmici “Luiđi Feraris”, kada su navijači upali na teren i izazvali prekid od 45 minuta, a na njihovoj meti je bio i Janković, koji je bio na tribinama zbog povrede. Taj meč je na kraju završen pobedom Sijene sa 4:1.

Pre samo godinu dana i po na istom stadionu je grupa srpskih huligana izazvala prekid meča dveju reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Janković odmah posle nedeljnih incidenata nije želeo da komentariše dešavanja, ali je dan kasnije za “Večernje novosti” istakao šta misli o potpuno različitim raspletima tadašnjeg i ovog nereda.

Ovo je sramno. Ne mogu da se otmem utisku da su Srbe za isti ovakav skandal hapsili i držali u zatvoru osam meseci, a ove su sada pustili da idu kući kao da se ništa nije dogodilo. To sam rekao i predsedniku kluba na sastanku pred svim igračima”, rekao je Janković, “Frapiran sam i merama obezbeđenja koje su preduzeli, jer se znalo da je u pitanju utakmica visokog rizika, a na stadionu je bukvalno bilo 20 policajaca”.

Zbog incidenata na utakmici sa Sijenom, Đenoa je kažnjena sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, što znači da tim iz Đenove neće imati podršku svojih navijača do kraja sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve