Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2012.

08:29

Van Persi igrač godine u Engleskoj

Kapiten Arsenala Robin van Persi proglašen je za igrača godine u Premijer ligi, u izboru Asocijacije engleskih profesionalnih fudbalera (PFA).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Holandski reprezentativac, koji je trenutno vodeći strelac Premijer lige sa 27 golova, dobio je najviše glasova u konkurenciji Vejna Runija iz Mančester junajteda, igrača Totenhema Skota Parkera, i trojice fudbalera Mančester sitija Džoa Harta, Davida Silve i Serhija Aguera.

Kada drugi ljudi kažu da ste najbolji, osećaj je poseban, ali je još lepši kada vaši protivnici to govore. Razlog za to je što igrate protiv njih iz nedelje u nedelju i svako daje sve od sebe da bi pobedili, a ako misle da sam ja najbolji, to je velika čast”, rekao je Van Persi.

Van Persi je treći Holanđanin koji je dobio to prestižno priznanje, pre njega ono je pripalu Denisu Bergkampu 1998. godine i Rudu van Nistelroju 2002. Holandski reprezentativac je tako ujedno i prvi igrač Arsenala od 2004. i Tjerija Anrija koji je proglašen za igrača godine.

Priznanje za najboljeg mladog igrača u Premijer ligi dobio je Kajl Voker iz Totenhema, a proglašen je najbolji tim Premijer lige. Među najboljih 11 nalaze se četvorica igrača Mančester sitija, trojica iz Totenhema i po jedan iz Njukasla, Evertona, Arsenala i Mančester junajteda.

Najbolji tim Premijer lige čine: Džo Hart (Mančester Siti), Kajl Voker (Totenhem), Vensan Kompani (Mančester siti), Fabricio Koločini (Njukasl), Lejton Bejns (Everton), David Silva (Mančester siti), Jaja Ture (Mančester siti), Garet Bejl (Totenhem), Skot Parker (Totenhem), Robin van Persi (Arsenal) i Vejn Runi (Mančester junajted).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve