Nova vest
Fudbal

Subota, 14.04.2012.

16:46

Igrač Livorna preminuo na terenu

Fudbaler Livorna Pjermario Morozini, preminuo je tokom utakmice Serije B u 25. godini života.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Morozini je pao na travu u 31. minutu utakmice Peskara – Livorno, a konstatovano je da je doživeo srčani udar.

„Morozini je doživeo srčani udar, na žalost nismo ništa mogli da uradimo. Bio je mrtav i pre nego što je stigla hitna pomoć“, rekao je doktor De Blazi.

Lekari su pokušali da ga spasu ugradnjom pejsmejkera, međutim, to nije pomoglo.

Utakmica 35. kola italijanske druge lige između Peskare i Livorna je prekinuta, a neki od igrača teren su napustili uplakani. Morozini je prošao kroz sve mlađe selekcije reprezentacije Italije, a u Livornu je igrao kao pozajmljen fudbaler Udinezea.

Zbog smrti Morozinija otkazani su svi mečevi ovog vikenda u Italiji.

Podsetimo, fudbaler Boltona Fabris Muamba je 17. marta na duelu FA kupa kolabirao na terenu, bio je klinički mrtav 78 minuta, ali je uspeo da preživi i trenutno je na oporavku.

Ovo nije prvi slučaj da neki fudbaler izgubi život. 2009. godine kapiten Espanjola Danijel Harke preminuo je na pripremama za novu sezonu, dve godine ranije fudbaler Sevilje Antonio Puerta kolabirao je na terenu, a preminuo je tri dana kasnije u bolnici. 2003. godine reprezentativac Kameruna Mark Vivijen Foe preminuo je na utakmici polufinala Kupa Konfederacija protiv Kolumbije pošto je kolabirao u 72. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve