Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.04.2012.

21:46

Samba: "Rasisti me neće slomiti"

Tamnoputi fudbaler Anžija, Kongoanac Kristofer Samba rekao je da ga rasističke uvrede navijača u Rusiji neće slomiti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prošlog meseca navijači moskovske Lokomotive bacili su na Sambu koru od banante, čime navijači tima iz ruske prestonice redovno "časte" tamnopute fudbalere.

Taj incident bio je treći u samo godinu dana na kojem su navijači na rasnoj osnovi vređali nekog igrača Anžija. Pre njega, korom od banane dva puta je gađan bivši igrač, a sada sportski direktor kluba Roberto Karlos.

"Emotivan sam kada je rasizam u pitanju, ali nikada neću dopustiti da me mala grupa rasista slomi. Imam jak karakter i nastavit ću da se borim za svoju ekipu. Rasisti ovde nisu drugačiji od onih u drugim državama", rekao je Kris Samba, koji je u februaru stigao iz Blekburna za 19 miliona dolara.

Iako postoji video snimak, predsednica Lokomotive Olga Smordoskaja je izjavila da nije bilo nikakvog rasističkog incidenta.

Navijači Lokomotive su poznati po rasističkim ispadima. Tako su čak proslavili što je Vest Bromvič Albion kupio njihovog igrača, Pitera Odemvingija, koji je pre dve godine upozorio da rasizam u Rusiji raste, iako će se 2018. godine u ovoj zemlji igrati FIFA Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve