Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.04.2012.

14:44

Ivanoviću preti suspenzija

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović mogao bi da propusti polufinale FA kupa, zbog incidenta u subotnjem meču sa Viganom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Disciplinska komisija pokrenula je postupak zbog Ivanovićevog sukoba sa Šonom Malounijem.

Ivanović, koji je postigao prvi od dva Čelsijeva gola u tom meču, sukobio se sa škotskim reprezentativcem daleko od lopte, posle čega je Malouni završio na zemlji.

Sudija Majk Džouns i njegovi pomoćnici treba da potvrde da nisu videli incident, koji je snimila kamera, čime bi otvorili mogućnost za pokretanje postupka. Naime, po pravilima Premijer lige, naknadna kazna dodeljuje se samo u situaciji kada je sudijama promakao neki bitan detalj ili kompletna incidentna scena.

Ukoliko bi bio proglašen krivim, Ivanović bi dobio tri meča suspenzije. Pošto proces neće biti završen do meča Čelsija sa Fulamom, koji se igra u ponedeljak od 21 čas, prvi meč suspenzije bio bi polufinale FA kupa, u kojem je rival Čelsija ekipa Totenhema. Preostala dva meča koja bi propustio takođe su gradski derbiji – sa Arsenalom i QPR-om.



Još uvek nije odlučeno da li će i menadžer Vigana Roberto Martines morati na saslušanje, pošto je nastup pomoćnog sudije Dejva Brajansa nazvao “užasnim” i “odvratnim”. Brajans je direktno doneo pobedu Čelsiju, propustivši da označi očigledne ofsajde kod oba gola plavih i zbog toga je u ponedeljak suspendovan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve