Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.04.2012.

13:02

"Zvezda favorit, drama garantovana"

Revanš polufinala Kupa Srbije biće uzbudljiv, iako velika prednost daje Zvezdi ulogu favoriti, slažu se Nikola Mikić i Stefan Babović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi par polufinala igra se u Novom Sadu, gde Borac gostuje Vojvodini. Oba meča na programu su u sredu.

U prvim mečevima samo je Zvezda tresla mrežu, pobedivši Partizan na svom terenu 2:0, dok u Čačku golova nije bilo. Meč na Karađorđu počinje u 17 časova, a duel na stadonu Partizana dva i po sata kasnije.

"Rezultat od 2:0 je veliki, ali samo na papiru, moramo da uradimo mnogo toga da bi izborili povoljan ishod u sredu. Partizan ima veoma iskusnu ekipu koja zna da igra ovakve mečeve. Biće teško, ali imamo spreman odgovor i verujemo u plasman u finale", rekao je Nikola Mikić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li misli da jedan gol Zvezdi obezbeđuje plasman u finale Mikić je rekao:

"Da, mislim da to rešava pitanje pobednika, jer smatram da nije realno da primimo četiri gola", dodao je Mikić.

Sa ovakvim odgovorom donekle se složio i njegov kolega iz Partizana Stefan Babović.

"Svega sam se nagledao u fudbalu, igrao sam za mladu reprezentaciju Srbije kada smo svojevremeno izgubilikod kuće sa 3:0 od Švedske, a zatim ih u revanšu tamo dobili 5:0. Ipak, jedan gol Crvene zvezde umnogome bi nam otežao posao u revanšu", rekao je Stefan Babović.

Babović smatra da uprkos pozitivnom rezultatu iz prvog meča Crvena zvezda ima veći pritisak uoči revanša.

"Ulazimo sa manjim pritiskom jer nam je najvažniji trofej, onaj u prvenstvu, sada nadohvat ruke. I u prvom meču smo uprkos porazu pokazali da smo bolji, ali Zveda je favorit zbog rezultata od 2:0. Dočekujemo ovaj duel u veom dobrom raspoloženju, zbog serije dobrih igara i rezultata u šampionatu", zaključio je Babović.

Vojvodina pred revanš ima dvostruki pritisak – nikad nije osvojila pehar u kupu, a finale se igra na njihovom stadionu. Novosađani su iz Čačka došli neporaženi, propustili us u tom meču niz odličnih prilika i veliki su favoriti pred revanš.

"Mi smo apsolutni favoritii i od toga ne bežimo. Potrebno je, međutim, da to pokažemo na terenu. U poslednje vreme nismo imali dobre rezultate i ovaj meč je prava prilika da pokažemo sa čime respolažemo. Utakmica u sredu mnogo toga donosi za oba tima", kazao je kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević.

Borac kod kuće nije pobedio, ali nijeni primio gol, pa mu svaki remi odgovara. Kapiten Čačana Nikola Milojević kaže da njegov tim neće doći sa belom zastavom na stadion Karađorđe.

"Nalazimo se u teškoj situaciji pred ovaj meč, jer imamo dva neočekivana poraza. Vidimo svoju šansu u revanšu, jer je rezultat itekako aktivan. Očekujemo otvorenu utakmicu i pokušaćemo da napravimo dobar rezultat i plasiramo se u finale", rekao je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve