Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.04.2012.

12:47

Eto: Golova nema bez dobrog terena

Najplaćeniji fudbaler Anžija iz Mahačkale Samjuel Eto rekao je da su loši tereni u Rusiji krivi što ove godine još uvek nije postigao gol.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kamerunac, koji je pre godinu dana iz Intera prešao u Anži za 21 milion evra, poslednji put bio je strelac 27. novembra, i to iz penala.

Od tada je prošlo pet utakmica, u kojima Kamerunac nije tresao mreže. U jesenjoj polusezoni bio je mnogo precizniji, pa do sada ima 11 utakmica i osam golova. Eto smatra da će se stvari srediti kada otopli i tereni postanu bolji.

"Za mene je najvažnije da igramo na dobrim terenima, onda će golovi doći. Ruska liga je kvalitetna. Problem su, međutim, tereni i u takvim uslovima je teško igrati. Možemo da se nosimo sa svim ekipama", rekao je Eto.

Anži je trenutno sedmi na tabeli, iako vlasnik kluba milijarder Sulejman Kerimov očekuje mnogo više od tima koji sa klupe predvodi legendarni holandski trener Gus Hidink.

"Teško je biti umetnik na lošim terenima. Svi će biti na dobitku ukoliko se uslovi za igru poprave", dodao je Eto.

Šest kola do kraja Anži ima još uvek izglede da se domogne Lige šampiona, jer im drugoplasirani CSKA beži samo šest boda. Gotovo je izvesno da će titulu ponovo osvojiti Zenit, jer klub iz Sankt Petersburga ima 11 bodova oprednosti u odnosu na Armejce.

Aktuelni šampionat Rusije je veoma neobičan, jer traje godinu i po, da bi se ruski fudbal prebacio na ritam jesen-proleće, po ugledu na većinu evropskih liga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve