Nova vest
Fudbal

Petak, 30.03.2012.

22:30

BL: "Ludnica" u Dortmundu - 4:4!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Štutgarta još jednom su pokazali zašto je Bundesliga jedna od najzanimljivijih, i sa razlogom najgledanija u Evropi.

Izvor:

Autor:

Default images

Šampion Nemačke je na svom "Signal Iduna" stadionu odigrao nerešeno 4:4 (1:0) sa Štutgatom u prvoj utakmici 28. kola nemačke Bundeslige.

Borusija je vodila sa 2:0, gosti iz Štutgarta su preokrenuli rezultat na 3:2, šampion Nemačke je ponovo poveo sa 4:3, ali je bod svom timu golom u 92. minutu doneo Gentner.

Celu utakmicu za svoje timove odigrali su reprezentativci Srbije Neven Subotić i Zdravko Kuzmanović.

Borusija je bila bolja tokom prvog poluvremena, ali je uspela da postigne „samo“ jedan gol. Jedini strelac u prvih 45 minuta je bio Japanc Šinji Kagava pošto je dvanaestim prvenstvenim golom u sezoni doveo svoj tim u vođstvo u 33. minutu. Već u četvrtom minutu nastavka bilo je 2:0, kada je Blaščikovski odlično reagovao posle preciznog centaršuta štopera Matsa Humelsa.

I kada se činilo da će Borusija stići do još jedne sigurne pobede, usledilo je deset ludih i furioznih minuta u režiji „švaba“. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević je u 71. minutu postigao prvi za Štutgart, a onda je oporavljeni napadač gostiju Julijan Šiber sa dva gola u dva minuta potpuno preokrenuo rezultat.

Odlični Mats Humels je u 82. minutu preciznim udarcem iz šesnaesterca gostiju postigao gol kao da je napadač, a rezervista Ivan Perišić je pet minuta kasnije doneo novo vođstvo „milionerima“. Hrvatski reprezentativac je ušao sa klupe i sjajno se snašao posle kornera i snažnim i preciznim udarcem savladao golmana Urliha. Jirgen Klop se radovao na klupi Borusije, ali je Gentner posle greške Humelsa u 92. minutu postigao izjednačujući gol i postavio konačan rezultat – 4:4.

Ukoliko minhenski Bajern pobedi Nirnberg u subotu prići će Borusiji na samo tri boda zaostatka na tabeli Bundeslige.

Bundesliga, 28. kolo:

Borusija Dortmund - Štutgart 4:4 (1:0)
Kagava 33, Blaščikovski 49, Humels 82, Perišić 87 – Ibišević 71, Šiber 77, 79, Gentner 92

subota:
15.30h Augsburg – Keln
15.30h Bajer Leverkuzen – Frajburg
15.30h Kajzerlsautern – Hamburger
15.30h Nirnberg – Bajern Minhen
15.30h Verder – Majnc
18.30h Herta – Volfsburg


nedelja:
15.30h Hanover – Borusija Menhengladbah
17.30h Hofenhajm - Šalke

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve