Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2012.

15:22

Trener Levskog podneo ostavku

Trener ekipe Levski iz Sofije Nikolaj Kostov podneo je u ponedeljak ostavku, samo dan pošto je tim pretrpeo prvi poraz od kada ih vodi.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Kostov je sofijske „plave“ preuzeo u novembru, a odlazak sa klupe obrazložio je nezadovoljstvom igrom i rezultatima.

Levski je u nedelju na domaćem terenu poražen od autsajdera Minjora iz Pernika rezultatom 1:0 i posle 20 kola je treći na tabeli bugarskog šampionata, tri boda iza vodeće ekipe CSKA, u sezoni kada je pritisak veliki, jer već tri godine nisu uzeli titulu.

Klub je ranije ovog meseca ispao iz kupa, jer ih je Lokomotiva Plovdiv pobedila 2:1 posle produžetaka.

Nismo igrali kako sam očekivao, nismo ostvarili željene rezultate. Zbog toga sam odlučio da odem“, rekao je 48-godišnji Kostov.

Kostov je veći deo karijere proveo na kipru, gde je 2002. osvojio kup sa Anortosisom. Pre povratka u domovinu radio je u Ukrajini, gde je doveo Metalurg iz Donjecka do finala kupa 2010.

U klub je došao u novembru, kada je Georgi Ivanov dao ostavku posle minimalnog neuspeha u derbiju sa CSKA, koji je takođe ovog meseca zamenio trenera.

Domaći mediji u prvi plan trke za novog trenera Levskog stavljaju Stanimira Stoilova, koji je 2006. ostvario sjajne rezultate sa klubom, koji je doveo do titule, četvrtfinala Lige Evrope i jedini put ga uveo u Ligu šampiona.

Vlasnik Levskog Todor Batkov saopštio je da će odluka o nasledniku biti doneta u utorak, odbivši da potvrdi ili porekne da će mesto dati Stoilovu.

Levski je šampion Bugarske bio 26 puta, ali je poslednju titulu osvojio 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve