Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

23:20

Vučinić doneo finale Juventusu

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Kupa Italije, a odlučujući pogodak postigao je Mirko Vučinić u 96. minutu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U finalu će ’Stara dama’ igrati sa boljim iz dvomeča Napoli – Sijena. Prvi meč Sijena je dobila sa 2:1, a revanš je na programu u sredu od 20.45h u Napulju.

Milan je u regularnom toku slavio sa 2:1, a istim rezultatom Juve je pobedio na San Siru. Međutim, u 96. minutu Vučinić, koji je sve vreme igrao izvrsno, fantastičnim udarcem ’iz kolena’ pogađa gornji levi ugao za prolaz Juvea.

Iako je Milan imao inicijativu u prvom poluvremenu, Juventus stiže do vođstva u 28. minutu – Pirlo je sjajnom loptom pronašao Lihštajnera na desnoj strani, Švajcarac je centrirao, a Alesandro del Pjero stigao je do lopte pre golmana Amelije i postigao je gol.

Međutim, u drugom poluvremenu ’roso-neri’ prave preokret. Sve je počelo u 56. minutu, kada domaći nisu uspeli da naprave ofsajd zamku, a Mesbah je iskoristio dubinsku loptu Meksesa i glavom je savladao Storarija.

Milan je potom imao inicijativu, ali Juve je odolevao sve do 81. minuta, kada je Maksi Lopes, januarsko pojačanje iz Katanije, dao gol za 2:1.

Posle gola Milaneza, inicijativu je preuzela ekipu Antonija Kontea, a velike šanse propustili su Borijelo i Kaseres. Ipak, to se Juveu nije osvetilo, pošto je Vučinić na već opisani načinc dao gol vredan prolaska u finale.

Milan je do kraja pokušavao da stigne do gola Storarija, ali nije stvorio ozbiljniju šansu i Juventus se zasluženo plasirao u finale.

Juventus će imati priliku da prvi put od 1995. godine osvoji nacionalni kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve