Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

18:35

Kup: Sudar ’večitih’ na ’Marakani’

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaju se u sredu od 19 časova na ’Marakani’ u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Pre njih, od 14 časova u Čačku igraju domaći Borac i novosadska Vojvodina.

Duel Crvene zvezde i Partizana biće repriza prošlogodišnjeg polufinala Kupa kada je Partizan u dve utakmice slavio sa ukupnih 2:1, a kasnije i osvojio trofej.

U odnosu na taj duel u obe ekipe napravljene su velike promene. U Partizanu nema Tejga koji je praktično odlučio prošlogodišnjeg finalistu, a na klupi će u ’večitim derbijima’ debitovati novi trener crno-belih Avram Grant.

Izraelac je pred prvi polufinalni meč izjavio da se nada da će nastaviti tradiciju uspešnih rezultata koju crno-beli imaju protiv crveno-belih.

Golman crno-belih Vladimir Stojković istakao je da se za derbi priprema kao i za svaku drugu utakmicu, a Stefan Babović je izjavio da se nada atraktivnoj utakmici.

Milan Smiljanić rekao je da su on i njegovi saigrači svesni da su bolji od rivala, a kapiten Partizana Saša Ilić kažeda je bitno da njegova ekipa odigra disciplinovano i agresivno.

Sa druge strane, na klupi Zvezde je isti trener, ali će na terenu biti mnogo novajlija i debitanata u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. Robert Prosinečki značajno je tokom zimskog prelaznog roka promenio tim, pa bi u startnoj postavi mogla da se nađu barem četiri igrača koja nisu osetila draž derbija.

Prosinečki je rekao da će njegov tim igrati napadački, ali da ne očekuje da se pobednik odluči već u prvom meču.

Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović smatra da veliki broj debitanata na “večitom derbiju” sa Partizanom neće uticati na igru ‘crveno-belih’.

Na golu Crvene zvezde stajaće Boban Bajković koji je imao malih problema sa povredom oka i koji je izjavio da bi branio čak i sa jednim okom.

Biće ovo 34. duel naša dva najtrofejnija kluba u Kupu. U prethodna 33 meča znatno uspešnija je Zvezda koja ima 18 pobeda. Četiri utakmice završene su nerešenim rezultatom, a Partizan je ostvario 11 pobeda. Gol razlika je 52-45 u korist Zvezde.

Tim iz Ljutice Bogdana je znatno uspešniji i kada su u pitanju Kup trofeji. Zvezda ima 23 Kupa, a Partizan 12.

Sudija na 'večitom derbiju' biće naš najbolji sudija Milorad Mažić.

U prvoj utakmici Kupa od 14 časova Vojvodina kao veliki favorit gostuje Borcu u Čačku. S obzirom na snagu svoje ekipe i na činjenicu da se finale igra u Novom Sadu, trener Voše Dejan Vukićević izjavio je pred prvu utakmicu da je za njegov tim plasman u finale obaveza.

Vojvodina još uvek nema osvojen domaći Kup u svojoj istoriji iako je čak pet puta igrala u finalu.

Sa druge strane, trener Borca Slavko Petrović rekao je da je ovo za njegov tim istorijska utakmica.

Kup Srbije, polufinale:

Crvena zvezda - Partizan (19h)
Borac - Vojvodina (14h)

Revanš mečevi na programu su 11. aprila, a finale se igra 16. maja u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve