Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

18:50

Oven Kojl razgovarao sa Muambom

Menadžer Boltona Oven Kojl kaže da je porazgovarao nakratko sa Fabrisom Muambom, prvi put od kada je fudbaler doživeo srčani udar.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Muamba je u nedelju primljen u londonsku bolnicu pošto je na utakmici FA kupa sa Totenhemom kolabirao u 41. minutu.

„Još je dug put do oporavka, ali i to je dobra vest. Kako su stvari izgledale u nedelju, svaki napredak je dobar“, kaže Kojl.

Muamba je u poslednja 24 sata pokazao znake oporavka, probudio se iz kome, diše bez aparata, prepoznao je članove porodice i razmenio sa njima nekoliko rečenica, ali je prema lekarskim izveštajima i dalje nezahvalno davati prognoze kad je u pitanju potpun oporavak.

Abidal: "Celim srcem sam uz tebe"

Fudbaler Barselone Erik Abidal, koji će uskoro na transplataciju jetre, poslao je poruku podrške kolegi iz Boltona Fabrisu Muambi, čiju borbu za život posle srčanog udara sa velikom pažnjom prati ceo svet.

"Fabrise Muamba, celim srcem sam uz tebe i tvoje voljene. Mi smo sa tobom i tvojom porodicom", napisao je Abidal na Fejsbuku.

On je pre tačno godinu dana bio na operaciji jetre, posle samo šest nedelja vratio se na teren u podigao trofej Lige šampiona posle trijumfa protiv Mančester Junajteda na Vembliju.

Međutim, karcinom je ponovo zahvatio njegovu jetru i uskoro će na operaciju, posle koje je krajnje neizvesno da li će moći da nastavi igračku karijeru.

Muambina verenica Šauna Magunda zahvalila se putem Tvitera svima koji su se molili za Fabrisa.

Vaše molitve su upalile. Hvala vam mnogo svima. Fabris je čuo sve vaše molitve. Divni ste“, napisala je Šauna na svom tviter profilu.

Muambin porodični prijatelj Kurtis Kodrington takođe je objavio na Tviteru da je u ponedeljak veče posetio fudbalera Boltona i da se on dobro drži.

Izgovorio je moje ima i ne mogu rečima da opišem kako sam se osetio u tom trenutku. Drago mi je što sam bio uz njega“, kaže Kurtis.

Ovo nije jedina poseta koju je Muamba imao u bolnici, nekoliko fudbalera Premijer lige, među kojima su i njegovi bivši saigrači Ešli Kol i Joan Đuru.

Reči podrške Muambi uputio je i predsednik FIFA Sep Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve