Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

13:33

Mažić sudi ‘večiti derbi’ u Kupu

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu na prvom meču polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana u sredu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zanimljivo je da je baš Mažić bio najavljen kao glavni arbitar i na prethodnom ‘večitom derbiju’, takođe odigranom na “Marakani”, koji je završen pobedom ‘crno-belih’ sa 2:0.

Mažić je na početku sezone bio jedan od sudije čije je izuzimanje tražila Zvezda, ali je taj zahtev povučen tokom jeseni, pa je u septembru sudio kup meč crveno-belih sa lučanskom Mladošću.

Mažić je najbolje rangirani srpski sudija u Evropi, tokom jeseni redovno je vodio mečeve Lige Evrope (PAOK - Totenhem, Dinamo Kijev - Bešiktaš, Vaslui - Lacio), kao i kvalifikacije za EURO 2012 (Belgija - Kazahstan).

Ove godine ušao je u grupu 30 elitnih sudija i već je sudio tri meča Lige Evrope: Rubin - Olimpijakos, Standard - Visla i Udineze - AZ Alkmar.

Pogled na statistiku govori da je vrlo lak na kartonima - na šest mečeva podelio je 41 žuti (nijednom manje od 5), a na poslednja tri meča uvek je isključivao po jednog igrača. Zanimljivo je da su u Udinama viđena tri gola, a na prethodnih pet samo dva.

Prvi duel Crvene zvezde i Partizana igra se u sredu od 19 časova, dok u drugom polufinalu, od 14.30 u Čačku Borac dočekuje Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve